Noo, nedá mi nevyjadriť sa k preberanej téme...z počiatku som sa tiež nad tým pozastavil, že pomerne etablovaní autori sa účastnia MCF ( a je ich celkom dosť ). Zrejme pod dojmom mierneho sklamania z neúčasti môjho dielka medzi "nesmrteľnými" mi to chvíľu pripadalo akosi nefér. Aleee...ako sa hovorí, teraz s odstupom času a miernym nadhľadom to nehodnotím tak negatívne ako včera . Podľa mňa je to značný prínos nielen pre súťaž, ale ja pre samotných súťažiacich. Súťaž tým naberá na kvalite (a na mediálnej pozornosti) a súťažiaci sa môžu so svojimi výtvormi popasovať s autormi, ktorý pre Scifi/Fantasy/Horor či písané slovo vo všeobecnosti už čo to vykonali. Navyše MCF je pre mnohých z nich "materskou súťažou" (akousi "Almou mater" v prenesenom význame ), takže taký návrat ku koreňom im isto môžeme tolerovať. Navyše keď som si prebehol Fantáziu 2015, tak v tabuľke je mnoho známych mien, ktoré to do žiadneho finále nedotiahli. Takže ide o kvalitu v očiach jednotlivých porotcov, nie o meno. Presne preto, ako povedal Ash, je súťaž anonymná
Pre mňa bolo cťou sa druhýkrát zúčastniť tejto súťaže v takejto nadupanej konkurencii. A aj keď to tentokrát nevyšlo tak dobre ako minule, nehádžem flintu do žita. Veď Ivan aj Lucia to hádam ešte najaký čas potiahnu a budú MCF a FA posúvať ďalej