Finalisti Martinus Ceny Fantázie 2014

Všeobecné diskusie a iné kecy

Re: Finalisti Martinus Ceny Fantázie 2014

Odoslaťod Ash » Št, 02. Okt 2014, 12:43

Bea, mám nejaké hypotézy, prečo sú takíto finalisti, keď na budúci týždeň hodím recenziu na celú finálovú päťku, pokúsim sa to tam objasniť.
Ash
Administrátor stránky

Založený: St, 02. Dec 2009, 20:25

Odoslaťod W.Cody » Št, 02. Okt 2014, 12:56

Ash :
Akosi mám pocit, že tá recenzia bude zrejme obsahovať úvahy o žánrovosti.. Teda možno aj odvážne o žánrovosti porotcov (zarytí sčítaní fantasti /ako napr. Giro minulý rok) a smerovaniu k dopytu akejsi "všednosti", resp. toho, čo sa možno lepšie číta na kultura.sme ako toho čo si kúpia a prečítajú tradiční fanúšikovia fantastiky... :)
W.Cody

Odoslaťod Ash » Št, 02. Okt 2014, 13:08

W. Cody, ide o veci trochu subtílnejšie než o žánrové priečinky. Skôr sa to týka problému geta fantastiky, nie však zo zvyčajného pohľadu otvorenosti/uzavretosti. Je to komplikovaná téma, uvidím, čo dokážem zosmoliť a či to nebude treba ešte nechať odležať.
Ash
Administrátor stránky

Odoslaťod W.Cody » Št, 02. Okt 2014, 13:11

alebo ešte aj o tom, ako snaha šokovať je viac ako príbeh...
W.Cody

Odoslaťod Ash » Št, 02. Okt 2014, 13:14

Horory sú podľa mňa samostatná kapitola. Nestavajú na zvedavosti, túžbe po poznaní neznámeho, ale na strachu.
Ash
Administrátor stránky

Odoslaťod Hosť » Št, 02. Okt 2014, 15:00

Obzretie za Miliduchom.
Žiadna sláva, ale aspoň nadhľad a radosť z písania. Dokonca je to miestami vtipné. Oceňujem autorkinu hru so slovami - konečne niekto ukázal schopnosť tvorivo používať jazyk. Ak by poviedka náhodou skončila horšie ako na druhom mieste, bolo by to veľmi nešťastné.

Zvracanie nad Kamarátmi.
Zbytočný text. Nechápem prečo niekto do ceny FANTÁZIE pošle text bez štipky fantázie.
Takýto odpad sa v súťažiach snažím vyradiť.

Poznámka ku zverejneniu finalistov.
Ktosi nepodpísaný napísal:
Z pohľadu fantastických žánrov sa do finále dostali dve fantasy, dve hororové a jedna sci-fi poviedka.
Čo hovorí realita?
Kontraktor - sci-fi, Deň, keď piatok trinásteho skončil - horor, Svedectvo Miliducha Grg-Neduživého vo veci konca Angálie - sci-fi, Kamaráti - horor. Ostáva Oakville. Bude to 2 x fantasy - 1 sci-fi? Som vážne zvedavý ako mi to vysvetlia.

Hromovlad
Hosť

Odoslaťod W.Cody » Št, 02. Okt 2014, 15:44

Hromo:

Vysvetlenie k Miliduchovi - zaradeniu k žánru fantasy verzus scifi nájdeš tu v komentároch : http://www.lucialackovicova.sk/ked-poro ... /#comments .

No ja som laik, ale napr. Deň keď piatok trinásteho skončil je pre mňa osobne skôr humorné UF so nádychom strašidelnosti.
W.Cody

Odoslaťod Hosť » Št, 02. Okt 2014, 17:38

Ďakujem, konečne som to pochopil.
Autorka použila blbú definíciu fantasy a administrátor súťaže jej to neopravil.
Hosť

Odoslaťod abcdefg... » Št, 02. Okt 2014, 20:24

nenormalne sa zajtra tesim poslednu poviedku. no skor sa priznam , ze viac na vase komenty :D normalne mam chut tu postnut svoju nepostupujucu poviedku a vypocut si jej rozbor :D
abcdefg...

Odoslaťod Ash » Št, 02. Okt 2014, 20:34

Abcdefg..., na hodnotenia a diskusie o nepublikovaných poviedkach je určená neverejná časť klubu. Tam tvoj text vidia iba členovia klubu, ktorých si sám určíš. Tým je zabezpečená požiadavka nepublikovania poviedok, ak sa majú zúčastniť nejakej súťaže alebo majú byť niekde uverejnené.
Akurát sa treba zaregistrovať do klubu. Bližšie informácie o definovaní prístupových práv sú v tejto diskusii.
Ash
Administrátor stránky

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Všeobecné

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.