MFC 2017 - mapa hodnotení

Všeobecné diskusie a iné kecy

Re: MFC 2017 - mapa hodnotení

Odoslaťod Ash » Po, 14. Aug 2017, 19:39

Ďakujem, malý pomocníček, za významnú pomoc.
Ash
Administrátor stránky

Založený: St, 02. Dec 2009, 20:25

Odoslaťod Nominus » Po, 21. Aug 2017, 21:20

Veru, treba si to užívať, ako hovoríš. Tá dvoj- trojdňová pauza medzi várkami hodnotenia ubehne ako voda. Potom sa už len človek prehryzáva blokmi textov od Mareka a hľadá, zvyčajne bez úspechu, nejakú tu pozitívnu spätnú väzbu na svoje dielko :) :) . Ja budem hľadať a čakať aj po aktuálnej várke, ale čo, nie som vtom sám. Veď okrem mňa je ešte minimálne ďalších 37 ľudí ktorí sú na tom rovnako. Teda ak nie som hodnotenie číslo 76... :D :D :D
Nominus

Založený: So, 05. Aug 2017, 08:05

Odoslaťod Ash » Ut, 22. Aug 2017, 07:46

Hej, sú to nervy. pamätám si pred tromi rokmi, keď som naposledy súťažil v MCF, som bol celé leto vo vybudenom mentálnom stave. To bol vlastne jeden z dôvodov, prečo som začal robiť toto mapovanie hodnotení. Ešte mi poviedku vcelku pochválil Dado Nagy v tomto videu a potom prišla studená sprcha, keď zapadla na konci prvej päťdesiatky v celkovom poradí.
Ash
Administrátor stránky

Odoslaťod Nominus » Ut, 22. Aug 2017, 19:20

Veru, človek cez deň niekoľkokrát sleduje stránku v strese s toho, čo čakať ak sa tam niečo nové objaví...Každopádne mapovanie hodnotení, rovnako ako hodnotenie názvov poviedok je dobrý prínos v letnom fantazijnom čakaní, takže vďaka zato.
Zúčastňujem sa zatiaľ len druhý krát ( s ročnou pauzou ) a prvý raz som mal celkom fajn hodnotenie od Rose na blogu, čo som vôbec nečakal...ale ako to už býva, radosť prešla keď sa v hodnotení od ostatných porotcov objavila hodnota "1" a bolo vymaľované ( pani Solčanská vtedy "jednotkami" v hodnoteniach nešetrila :D :D :D ). Nakoniec to celé dopadlo nad moje očakávania. Zrejme preto sú teraz o čosi vyššie, s čoho plynie strach, že sa nenaplnia. Ale to je už asi riziko súťaženia :D :D :D
Niekedy nechápem ako sa ti darí priraďovať jednotlivé názvy. Pre zaujímavosť, robil si si nejaké štatistiky úspešnosti minulé roky? Chystáš sa ešte zapojiť aj súťažne do MCF v budúcnosti?
Nominus

Odoslaťod Ash » Ut, 22. Aug 2017, 20:53

Na stráženie zmien na blogu Ceny Fantázie používam appku Web Alert v mobile, takže tá kontroluje stav stránky za mňa.

V posledných rokoch sa častejšie v porote vyskytuje sekera - porotca, čo rúbe nízke body hlava nehlava. Pred dvomi rokmi Solčanská, rok predtým Hevier (aj ja som od neho schytal za 2). Je to trochu daň za obsadzovanie poroty mediálne známymi a remeselne sebavedomými osobnosťami, ktorého cieľom je zvýšenie mediálneho pokrytia a prieniku do povedomia verejnosti. Minulý rok to až také zlé nebolo a podľa besedy s tohtoročnými porotcami tiež možno zachovávať mierny optimizmus.
Každopádne, najvyššie ambície padnú s vyhlásením finalistov, vzápätí vyhasnú aj nádeje na uverejnenie v zborníku a napokon po jeho prelistovaní na Bibliotéke vyjde na svetlo tvrdá realita bodovej tabuľky. Ale možno až taká tvrdá nebude.

Ako priraďujem poviedky? Pár som ich čítal, niektoré mi napovedia ich autori (aj v tejto diskusii sa takí našli) a zvyšné tipujem podľa náznakov a súvislostí v názvoch a hodnoteniach. Zrejme je aspoň polovica priradená nesprávne, ale keď ktokoľvek zistí chybu, môže ju reklamovať. Skutočné priradenie hodnotení k poviedkam nebýva zverejnené, takže vyhodnotiť to je ťažké. Ale napísal som zopár článkov s analýzou spôsobu, ako porotcovia bodujú poviedky (nie že by to malo nejaký efekt).

Súťaže MCF som sa zúčastnil trikrát a momentálne neplánujem repete. Ale to neznamená, že si to niekedy v budúcnosti nerozmyslím. Rovnako som sa už nemienil súťažiť v Ohnivom pere, no minulý rok sa mi tam hodila poviedka, tak som sa ju tam poslal. V súčasnosti sa skôr snažím písať rozsiahlejší text (aj keď veľmi nenapredujem).
Ash
Administrátor stránky

Odoslaťod Nominus » St, 23. Aug 2017, 23:05

No to je asi všetko pravda, ale ja si aj tak nechám nejaké tie ambície až do konca. Potom uvidím či to bude tento raz tvrdšia realita ako naposledy :D :D a keby aj hej, myslím, že budúci rok to skúsim do tretice ( ešte treba tie nápady hodiť na papier samozrejme...)
V Ohnivom pere som zachytil ten víťazný prienik DC a Marvelu takže som v obraze :D
Neviem čo je na tom pravdy, ale zachytil som informácie, že by sa mohli na stránke MCF zverejňovať všetky súťažné poviedky, čo si myslím by bolo celkom fajn. Možno by sa nejakej spätnej väzby dočkali aj ostatný autori okrem tých, čo sa prebojovali do zborníka. Ale teraz si neviem spomenúť, kde som to čítal, zrejme v nejakej diskusii.

Pozeral som zo zvedavosti, či by som čosi vedel skúsiť priradiť mimo tvojej mapy hodnoteni. Takže moje tipy:

V hodnoteniach poviedka č. 78 - Dolár za pohár vody - no myslím, že pre Western príhodný názov, a dolár ako mena v Scifi, či fantasy sa mi moc nehodí
V hodnoteniach poviedka č. 89 - Zákazka, ktorá sa neodmieta - takisto len skrz mafiánsku zápletku
V hodnoteniach poviedka č. 96 - Karya - tu som si takmer istí, Karya bola v gréckej mytológii dryáda spájaná so stromom - orechom

Na viac googlenia už nemám čas :D
Nominus

Odoslaťod Ash » Št, 24. Aug 2017, 07:06

Držím palce v súťaži.

Momentálne sú poviedky z MCF zverejňované v časopise Kozmos, ale samozrejme tie tematicky a rozsahovo vhodné - teda scifi a rozsah na dve časopisecké strany. Kedysi vychádzali z MCF aj "vedľajšie" zborníky, predtým jeden rok vydali porotcovia vlastné výbery poviedok.

A návrhy do mapy beriem všetkými desiatimi, tvoje dedukcie sú aspoň také dobré ako moje.
Ash
Administrátor stránky

Odoslaťod alessi » Po, 28. Aug 2017, 22:13

http://www.cena.fantazia.sk/blog/199-pr ... -rovnovaha

Tuto ma zaujala poviedka č. 74. Dá sa nejako dopracovať k textu?
alessi

Založený: Po, 13. Jún 2016, 22:29

Odoslaťod Ash » Ut, 29. Aug 2017, 00:11

Ak sa poviedka dostane do finále, tak bude o mesiac zverejnená, ak nie, tak má šancu dostať sa do zborníka, ak ani tak, tak to bude detektívne pátranie po názve poviedky, mene autora a jeho ochote dať ju súkromne prečítať (zverejniť ju nesmie jeden rok).
Ash
Administrátor stránky

Odoslaťod Nominus » Po, 04. Sep 2017, 19:47

Nooo, tak už len čakať dva týždne :D :D :D a ešte skúsiť čosi priradiť :)
Nominus

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Všeobecné

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.